skip to Main Content
Nou Pla D’ajuts Per La Covid

Nou pla d’ajuts per la Covid

El Govern destinarà 618 milions d’euros durant el primer trimestre de l’any, per ajudar els sectors més afectats per limitacions o tancaments. Els principals destinataris seran treballadors en ERTO, autònoms, i micro i petites empreses que han patit una caiguda substancial de la seva facturació i/o dels seus ingressos.

El Pla presentat ahir pel Govern conté quatre línies, que inclouen des d’ajuts directes a treballadors autònoms, micro i petites empreses que es troben en ERTO; a ajuts per la formació de persones en ERTO.

Les línies són les següents:

  1. La reedició dels ajuts per a persones treballadores autònomes

Igual que l’ajut dels mesos de novembre i desembre, aquesta nova edició també destina 2.000 euros per treballador autònom, i el podran rebre tots aquells que ho sol·licitin i compleixin els requisits. Amb un pressupost de 280 milions d’euros es podran beneficiar uns 140.000 treballadors autònoms.

A qui va dirigit?

  • Treballadors autònoms individuals o amb fins a 5 treballadors contractats
  • Base imposable de l’IRPF l’any 2019 igual o inferior a 35.000 euros/any
  • Rendiment net l’any 2020 igual o inferior a 17.500 euros.

Com es pot sol·licitar?

Igual que al desembre, a partir del registre a una nova base de dades de treballadors autònoms. Només serà necessari complir amb els requisits per poder registrar-se a la base de dades i s’accedirà a l’ajut directament.

  1. Un ajut nou i directe a les persones treballadores en situació d’ERTO

Aquesta nova línia d’ajuts directes va dirigida a treballadors de qualsevol sector que es trobin en situació d’ERTO.

Es destinarà un pressupost de 105 milions d’euros, amb la previsió d’arribar aproximadament a 175.000 persones. L’import per beneficiari serà d’un mínim de 600 euros, pendent d’acabar de concretar.

  1. Un ajut nou per a la formació de persones treballadores també en situació d’ERTO

Aquest ajut a la formació està dirigit a persones treballadores que es troben en situació d’ERTO, tot prioritzant els sectors més afectats.

Es destinaran 25 milions d’euros i es preveu beneficiar a uns 10.000 treballadors.

L’objectiu d’aquesta línia és reconèixer l’experiència laboral del treballador i ajudar-lo en la seva possible reorientació i requalificació.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsarà un programa mix d’orientació i formació per als treballadors, per tal d’acreditar les seves competències o fer un itinerari formatiu de formació acreditable. El programa serà gestionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

  1. Ajuts per a petites i microempreses en ERTO dirigides a mantenir els llocs de treball

S’hi podran acollir les empreses de menys de 50 treballadors amb una facturació de fins a 10 milions d’euros anuals que tinguin treballadors en situació d’ERTO a data 31 de desembre de 2020.

L’ajut consistirà en 2.000 euros per treballador a jornada completa en situació d’ERTO amb un màxim de 30.000 euros per empresa.

Per acollir-se als ajuts, l’empresa haurà de comprometre’s a mantenir la contractació dels treballadors fins al 31 de desembre de 2021, i en cas d’incompliment perdrà la totalitat de la subvenció (s’haurà de retornar).

Per tal d’agilitzar el procés, es farà un registre previ de totes les empreses sol·licitants, que hauran de fer un certificat d’autoresponsabilitat. El control administratiu del compliment dels requisits es farà un cop fet el pagament.

 

Si voleu llegir la nota de premsa sencera del Govern, podeu consultar-la aquí.

De seguida que es publiquin les dates per sol·licitar els ajuts, us ho comunicarem.

Back To Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad