skip to Main Content
CEPIR – La Comunitat Energètica Al Polígon De Castellví De Rosanes

CEPIR – La Comunitat Energètica al Polígon de Castellví de Rosanes

L’Associació Empresarial del Polígon Industrial Rosanes, ha posat en marxa la seva comunitat energètica. Es tracta d’una comunitat singular ja que posa de manifest la viabilitat d’aquesta nova figura del sector energètic amb una participació integrada únicament per empreses del sector privat. Des d’AEPIR es va sol·licitar una subvenció econòmica per desenvolupar el projecte, obtinguda amb el primer Programa CE Implementa, finançat pels fons Next Generation. Un total de 5 empreses pertanyents a aquesta associació, van decidir voluntàriament sumar esforços per a projectar un total de quatre instal·lacions de producció fotovoltaica per un total de 200kW que generen energia neta i de proximitat i que poden compartir en règim d’autoconsum col·lectiu repartint-se l’energia de la forma òptima i maximitzant els beneficis de l’economia d’escala. També està en desenvolupament la implantació d’una infraestructura descentralitzada de punts de càrrega de vehicles elèctrics a la que podran tenir accés tant els treballadors de les empreses de la comunitat del polígon com els visitants.

La comunitat tot just comença a caminar. L’energia produïda, més barata, neta i de proximitat, representa el 20% de les necessitats d’energia elèctrica dels participants i genera un impacte positiu directe sobre la seva competitivitat que veuen reduïda la seva factura en aproximadament 94.000€ anuals reduint addicionalment la seva exposició a les constants fluctuacions dels preus dels mercats energètics. El polígon esdevé un destí compatible amb la mobilitat elèctrica i tot es gestiona de forma centralitzada des de l’associació, sense que els participants de la comunitat s’hagin de preocupar de res. És desig de l’associació que poc a poc i de forma natural, es vagin incorporant nous participants i noves instal·lacions de generació tot guanyant sobirania energètica a cada pas. Els participants que han posat en marxa aquesta comunitat han estat valents pioners del nou model energètic que ve; la llavor de la transició energètica que van plantar fa un any i mig, ja ha brotat i els seus propis beneficis s’encarregaran de fer-la créixer. Aquesta Associació aposta pel treball en grup i per la sostenibilitat.

Back To Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad