skip to Main Content
Les Alertes De Protecció Civil Al Mòbil Es Provaran Al Baix Llobregat El 14 De Setembre

Les alertes de protecció civil al mòbil es provaran al Baix Llobregat el 14 de setembre

La Generalitat farà sonar a les 13h els telèfons intel·ligents per provar els nous avisos en cas de grans emergències

La Generalitat de Catalunya, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), farà dijous vinent, 14 de setembre, la prova de els alertes de protecció civil al mòbil a tota la zona propera a Barcelona, inclòs el Baix Llobregat. Segons les previsions, a les 13h els telèfons mòbils que rebin senyal d’antenes situades al Baix Llobregat o bé a l’Hospitalet començaran a sonar amb un to estrident d’alerta i els apareixerà un missatge a la pantalla. El so no es desactivarà fins que la persona que tingui el telèfon no hagi acceptat el missatge, que indicarà que és una prova.

El nou sistema d’alertes de protecció civil al mòbil l’utilitzarà únicament la Generalitat en cas de grans emergències en què s’hagin de donar ordres a la població com poden ser confinaments o evacuacions (situacions d’incendis, aiguats, accidents químics i d’altres grans catàstrofes). 

El sistema funciona amb l’enviament de missatges d’alerta a una zona concreta del territori, i això s’aconsegueix enviant-lo només a les antenes de telefonia mòbil que cobreixen una determinada zona, que fan arribar els missatges als diferents terminals als que donen cobertura.

Comproveu el vostre telèfon intel·ligent

Els telèfons amb sistema operatiu Android 11 o superior i amb iOs 15.6 o superior la recepció d’alertes està activada per defecte. En cas de models amb sistemes operatius més antics caldrà configurar-ho manualment. Per fer-ho, es pot consultar la guia que la Generalitat ha penjat al seu web.

Enllaç 

Back To Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad