skip to Main Content
Entra En Vigor La Llei Del Teletreball

Entra en vigor la llei del teletreball

Aquest passat dimarts ha entrat en vigor la nova llei que regula el teletreball a l’estat espanyol.

Com a tret principal, hi ha d’haver un acord per escrit entre empresa i treballador, que conserva els mateixos drets que en una feina presencial. I perquè s’apliqui la llei, el teletreball ha de suposar, com a mínim, el 30% de la jornada, almenys durant 3 mesos.

 

Decisió voluntària 

El teletreball és una opció voluntària per a les parts i caldrà exposar-ho per escrit, i en cap cas pot ser una causa que justifiqui un acomiadament o una modificació de les condicions laborals. Pel fet de ser voluntari, també és reversible.

És a dir, cap treballador pot ser acomiadat de manera justificada amb l’argument que no s’adapta bé al teletreball.

 

Qui es farà càrrec de les despeses?

A partir del mes de gener, les empreses hauran d’assumir una part dels costos que es generen per treballar fora de l’oficina. Unes quantitats que s’hauran d’establir per conveni, i que es tractaria del consum elèctric, la connexió a internet o la calefacció de casa.

La llei preveu que les empreses han de facilitar les eines i el manteniment que calgui per poder fer les tasques.

La resta de despeses es poden acordar a la negociació col·lectiva. Però la normativa no s’aplica a les feines que s’hagin de fer a distància per la Covid-19, tot i que l’empresa sí que ha de facilitar el material necessari.

 

Mateixos drets

Els treballadors que facin teletreball han de tenir els mateixos drets que els que treballen presencialment, i les mateixes condicions, com ara el salari, el temps de treball, la formació i la promoció professional.

Això vol dir que teletreballar no vol dir estar connectat permanentment a la feina.

L’empresa, per la seva banda, tindrà dret a controlar que el treballador compleixi amb les seves obligacions, com la jornada laboral i els objectius que s’hagin marcat.

 

Horaris i dret a desconnexió

S’haurà de registrar el temps de treball de manera acordada i l’empresa haurà de garantir que es limita l’ús de la comunicació empresarial durant els temps de descans.

A més, la nova llei distingeix entre treball a distància (treballar de forma regular des del domicili o lloc escollit pel treballador), teletreball (treballar a distància exclusivament o de manera prevalent amb sistema informàtic o telemàtic) i treball presencial (treballar a l’empresa o al lloc que digui l’empresa).

Back To Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad