rosanes

NOTICIES >> Mesures econòmiques durant l'estat d'alarma pel Covid-19

Mesures econòmiques durant l'estat d'alarma pel Covid-19

Benvolgudes i benvolguts,

Durant aquests dies han anat sortint una sèrie de mesures per pal·liar els efectes del coronavirus a totes les empreses i autònoms. Tot i que aquestes mesures es van actualitzant i ampliant, us anirem resumint les més importants. Comencem amb les mesures econòmiques:

Línies de finançament

Tant la Generalitat de Catalunya com el Govern espanyol, han establert línies d'avals per a les empreses i autònoms afectats pel Covid-19. Aquests avals es donen a les entitats financeres per als préstec que aquestes donen a les empreses. S'aconsella, per tant, que us dirigiu a les vostres entitats financeres amb la definició de les vostres necessitats, de manera detallada i transparent.

D'una banda tenim a la Generalitat de Catalunya, que estableix una línia d'avals a través de l'ICF i Avalis. L'import estarà entre 50.000 € i 1.000.000 € i pel que fa a la cobertura, Avalis de Catalunya avalarà el 100% dels préstecs de les entitats financeres. Recordeu que aquest préstec és totalment compatible amb un ERTO. Per a més informació i conèixer les condicions generals, consulteu-ho aquí.

D'altra banda el Govern central ha aprovat el primer tram d'avals de 20.000 milions d'euros, de la línia extraordinària de 100.000 milions, a través de l'Institut de Crèdit Oficial. Aquesta línia d'avals s'aplica tant a préstecs nous com a re-finançament, i els requisits son no estar en situació de morositat a 31 de desembre de 2019 i no estar en concurs de creditors a 17 de març de 2020.

Després de parlar amb el despatx d'advocats Roca i Junyent, ens comenten que aquest primer tram està a punt d'esgotar-se, però seguidament trauran el segon tram. Recomanen que, en aquest últim, les empreses pensin més en un finançament estructural i no tant en una liquiditat immediata.

Autònoms 

Pel que fa als autònoms, la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria d'ajuts en forma de prestació econòmica única, que pot ser de fins a un màxim de 2.000 euros. Per a més informació sobre aquest ajut, podeu consultar-la aquí.

Us deixem el link d’una notícia on hi trobareu dos documents que us poden servir de guia, tant a les empreses com als autònoms, en el cas que demaneu un préstec a les entitats financeres dins la línia d’avals especials comentades anteriorment. Aquests documents us serviran d’ajuda per poder treure el màxim rendiment dels préstecs sol·licitats.

 

Recordeu que si teniu qualsevol dubte o incidència us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de info@poligonrosanes.com

Amb el suport de: